пʼятницю, грудня 18

У МВФ попередили, що Україна може не отримати міжнародне фінансування

У  МВФ зазначили, що вони стурбовані через відмову Верховної ради прийняти бюджет у тому вигляді, яким його побачило Міністерство фінансів.



Відповідну заяву зробили у МВФ із посиланням на першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, новину повідомляє «Преса України».



«Після значної роботи на технічному рівні, проект держбюджету і податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, яка була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду за новим податковим кодексом і держбюджету на 2016 рік», - розповів Ліптон.

Він додав, що показник дефіциту у держбюджеті на 2016 рік повинен бути на рівні 3,7%,а  це є головною умовою для того, щоб закінчити перегляд у рамках програми співпраці EFF України і МВФ.

Разом із цим у Фонді акцентували увагу на тому, що структурні реформи є важливими, адже вони передбачені проектом держбюджету від Мінфіну.

«Затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік і середньострокову перспективу, перерве програму і неминуче порушить пов'язане з нею міжнародне фінансування», - підсумував Ліптон.



Нагадуємо, що рада директорів Міжнародного валютного фонду своїм рішенням визнала офіційний статус боргу в три мільярди доларів України перед Російською Федерацією, який був наданий Кремлем екс-президенту Віктору Януковичу за відмову від євроінтеграції.

Джерело: http://uapress.info/uk/