пʼятницю, грудня 18

Бойовики повірили в фейк на сайті «Правого сектора» і привели війська в бойову готовність

Бойовики регулярно моніторять українські ЗМІ і особливо сайт руху «Правий сектор» - свого найстрашнішого ворога. Так, виявивши нещодавно у «правосєків» лист нібито від Міноборони України про перекидання їх на передову, бойовики відразу ж привели свої війська в стан бойової готовності.



Про це йдеться в сепаратистських соцмережах, новину передає «Преса України».



Як пояснив один з командирів ДУК «ПС» Андрій Стемпіцький, сайт організації зламали хакери і виклали на ньому підробний лист від Міноборони. У листі, зокрема говорилося, що військове відомство нібито пропонує президенту Порошенко відправляти на передову тільки добробати і, в першу чергу, підрозділи «Правого сектора», зберігаючи при цьому бійців ЗСУ. Бойовики відразу ж повірили в це інформаційне вкидання і приготувалися «відбивати атаку». 

«Підрозділи Народної міліції ЛНР приведені в бойову готовність у зв'язку з активізацією українських військових у лінії зіткнення в Донбасі. Про це заявив у п'ятницю заступник начальника штабу ЛНР Ігор Ященко. НМ ЛНР стверджує, що радикальне угрупування «Правий сектор» опублікувало документ від імені Міноборони України до президента країни Петра Порошенка, «в якому йде мова про наступ на Донбас»», - йдеться в повідомленні у сепаратистів.

Переляканий аж цілий «заступник начальника штабу Корпусу Народної міліції ЛНР» полковник Ященко заявив, що така інформація змушує бойовиків перебувати «у високій бойовій готовності для відображення будь-яких дій націоналістичних батальйонів і підрозділів ЗСУ».

Зазначимо, що українське командування планує дотримуватися мінських домовленості, в яких обумовлюється режим припинення вогню і відведення від лінії зіткнення артилерійського озброєння великого і середнього калібру і танків. 



Раніше ми повідомляли: Замість повноцінного наступу на позиції бойовиків Міністерство оборони України запропонувало президентові України Петру Порошенку застосовувати атаки добровольчих батальйонів, зокрема ДУК ПС. У МОЗ сподіваються таким чином не тільки завдати клопоту сепаратистам, але і дискредитувати добровольчий рух. У «Правому секторі» обурені такими намірами влади і звинувачують її в геноциді патріотів.

Джерело: http://uapress.info/uk/