пʼятницю, грудня 18

Аваков у прямому ефірі шантажував всю країну

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що якщо він і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зараз подадуть у відставку зі своїх постів, то це погано позначиться на стані держави.



Про це він заявив під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів, новину передає "Преса України".



Він зазначив, що в разі відставки його і прем'єр-міністра розвалиться парламентська коаліція і необхідно буде проводити нові вибори у Верховну Раду, "тому що іншого формату коаліції не може бути", - підкреслив міністр.

Крім того він додав, що в разі розвалу коаліції Міжнародний валютний фонд не виділить новий транш, і це призведе до катастрофічного падіння гривні, "я не знаю скільки буде, 50 або 70. Це означає газові проблеми", - заявив він.

Аваков стверджує, що він піде зі своєї посади тільки в тому випадку, якщо побачить, що не в змозі провести реформи у своєму відомстві.

"Дуже проста конструкція. Я добре розумію, що при всіх дискурсах, які є – відкриті і невідкриті, з міжнародним фронтом і заклятими друзями по коаліції..., це та конструкція, яка дозволяє хоч якось здійснювати процес реформ, дозволяє тримати військову ситуацію, економічну стабільність", - заявив він.



Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у фракції "Народний фронт" не допустять відставки Авакова.

Джерело: http://uapress.info/uk/