пʼятницю, березня 25

Жителі Донеччини масово здають до поліції незаконну зброю та боєприпаси

З 1 березня триває місячник добровільної здачі громадянами незареєстрованої зброї та боєприпасів до поліції. За час такої «акції» правохоронцям було передано 167 одиниць зброї, 43 гранати, 27 снарядів, 3 міни і 979 патронів армійського зразку.

Сообщает: http://uapress.info/uk/

Новину повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Преса України».

«Фішка» такого місячника полягає у тому, що при добровільній здачі незареєстрованої зброї, бойових припасів чи вибухового пристрою, особа звільняється від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 3 статті 263 КК України.



Повідомляється, що протягом останої доби до Мангушського відділення поліції звернулися батько з сином, які добровільно здали правоохоронцям три одиниці мисливської зброї, на яку вони не мали відповідних документів.



Зазначається також, що усі громадяни, які прийняли участь в такій «акції» не тільки звільняються від кримінальної відповідальності, а й отримують право оформити здані предмети в особисту власність.

Нагадаємо, нещодавно зведений загін обласної поліції Донеччини спільно з Нацгвардією та місцевими поліцейськими провели масштабну спецоперацію в Мар’їнському районі, що на Донеччині. В результаті спільних дій правоохоронців було попереджено теракти у цьому районі.