пʼятницю, березня 25

Патріоти Слобожанщини створили тризуб, який видно з космосу

Завдяки місцевим патріотам береги ріки Донець прикрасив велетенський тризуб, який видно навкруги і з відкритого космосу.



В Ізюмському районі Харківської області патріоти встановили на березі Дінця велетенський тризуб, який проглядаєтья з космосу.
Про це ІНФОРМАТОР повідомили місцеві активісти. 

Над створенням велетенського тризубу патріоти почали працювати влітку 2015 року на пагорбах Дінця під селом Капустянівка (наразі – Іванівка) Ізюмського району, в урочищі Іванівський Шум. Масштаби рукотворного символа держави доволі масштабні – 20х12 метрів. Спочатку усі необхідні розрахунки зробили на папері, а згодом креслення перенесли на пагорб.

Роботи тривали чотири дні, так як схил крутий і це створювало деякі додаткові ускладнення. Однак, одразу після зведення, тризуб став улюбленим місцем місцевих патріотів, і байдарочники час від часу зупиняються біля нього сфотографуватися.

Туристи, маршрут яких проходить по річці Сіверський Донець в Ізюмському районі, тепер можуть зупинитися тут у кемпінгу на нічліг, викупатися і позасмагати на пляжі. Тепер на Іванівському Шумі є туалет, погріб, столи, лавочки, гойдалки, літній кінотеатр, бар і навіть дошка оголошень. З її допомогою туристи можуть зв’язатися з місцевим населенням і замовити молока, м’яса, грибів, ягід. В цьому році ентузіасти поставили перед собою завдання розширити бар, побудувати волейбольне поле і спортивний майданчик. Місцеві волонтери та краєзнавці хочуть перетворити Іванівський Шум на Слобожанську “мекку” зеленого туризму.

Вперше велетенський герб на ґрунті був створений у селі Остриня Івано-Франківської, однак, за словами бійців АТО, це більш сміливий вчинок місцевих патріотів, адже Ізюмський район фактично входить до зони АТО.