пʼятницю, травня 20

Під Авдіївкою вночі ЗСУ потрапили під «заміс» з 152-мм САУ і мінометів

У районі населеного пункту Авдіївка українські бійці опинилися під інтенсивним вогнем з важкої артилерії і мінометів. Бої тривали всю ніч, відомо про загиблих і поранених.
Новину повідомляє «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Про запеклі бої під Авдіївкою розповів командир батальйону «Київ-1» Віталій Сатаренко.

«Сьогодні Авдіївка всю ніч приймала «полум'яні привіти від братнього руського народу»... Привіти закидала нам САУ 152мм.. З 23-30 до 04-00 Ну і крім того, «стандартний набір» - обстріли з АГС і «Васильків», - розповів комбат.

За його словами, від цих вогневих атак постраждали не тільки українські військові, але й мирні жителі, що не покинули цю ділянку. Каже, що українські бійці із задоволенням «відповіли» б бойовикам за такі «привіти».

Подібною інформацією володіє і нардеп Євген Дейдей. Він стверджує, що обстріли під Авдіївкою і Пісками почалися о дев'ятій вечора, 19 травня і тривали до ранку, 20 травня.

«О 23.30 обстріли посилилися. Грубо порушивши умови припинення вогню, бойовики пустили в хід заборонені Мінськими угодами самохідні артилерійські установки (САУ) калібру 152 мм. На тому ж напрямку противник бив по укріпленнях сил АТО з 80-мм, 82-мм 120-мм мінометів. Також широко використовувалася крупнокаліберна стрілецька зброя», - розповів депутат.

За його словами, в небі над цими ділянками спостерігалася надзвичайна активність БПЛА бойовиків, які розвідували місцевість. Відомо йому і про наявність загиблих і поранених в результаті обстрілу, однак їх кількість поки не уточнена. 

Нагадаємо, українських бійців за минулу добу, 19 - 20 травня, бойовики крили з важкого озброєння і на Донецькому, і на Маріупольському напрямах. Обстріли не припинилися й вночі: з півночі незаконні збройні формування вже тричі порушили режим тиші.