суботу, травня 21

Бойовики змінили напрямок вогневих атак в зоні АТО

20 випадків порушення режиму тиші зафіксували у штабі АТО минулої доби, 20 – 21 травня. Всі обстріли були здійснені під покровом темноти, неодноразово – із важкого озброєння. Найбільша кількість вогневих ударів зафіксована в напрямку Маріуполя.
Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

«З передмістя тимчасово окупованого Донецька незаконні збройні формування знову обстрілювали наші укріплення в районі Авдіївки та Опитного. Там противник використовував стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети. З такого ж озброєння бандити вели вогонь по опорних пунктах ЗС України поблизу Зайцевого, що неподалік Горлівки», - йдеться в повідомленні прес-центру.

Зазначається, що російсько-терористичні сили переключили свою увагу на Маріупольський напрямок – сааме тут найчастіше порушували режим тиші минулої доби. Неподалік Павлополя та Новотроїцького били із зеніток та 120-мінометів. А поблизу Тарамчука фіксувався снайперський вогонь. На Луганському напрямку бойовики вели вогонь в районі населенного пункту Трьохізбенка із застосуванням гранатометів, а Новозванівка – зі стрілецької зброї.

Окрім того, бойовики активізували повітряну розвідку: 7 разів українські військові фіксували в небі над своїми позиціями їхні безпілотники. З початку доби і до шостої ранку, 21 травня НЗФ встигли вже 6 разів порушити режим тиші на Луганському та Маріупольському напрямку. 

Нагадаємо, напередодні у районі населеного пункту Авдіївка українські бійці опинилися під інтенсивним вогнем з важкої артилерії і мінометів. Бої тривали всю ніч, відомо про загиблих і поранених.