понеділок, травня 2

Українці зможуть насолодитися Туреччиною і Єгиптом без росіян

Президент Росії Володимир Путін ввів повну заборону на авіаційне сполучення РФ з Єгиптом, а також безстроково скасував всі чартерні рейси до Туреччини. 
За запевненнями офіційної російської влади ці заборони необхідні в рамках боротьби з тероризмом. Сообщает http://znaj.ua/ 

Як повідомляє видання Foreignpolicy, в Єгипет польоти заборонили після вибуху російського пасажирського літака над єгипетським Синайським півостровом 31 жовтня минулого року, але ще до того, як почалося офіційне розслідування. Рейси до Туреччини скасували через місяць після цього, коли турецькі ВПС збили російський військовий літак.

"Ці заходи повинні направити хоча б частину з 54 млрд доларів, які росіяни витрачають на туризм, на внутрішній ринок і допомогу підтримати на плаву економіку, що зіткнулася з труднощами", - зазначає видання.

Як відомо, доступні туристичні пропозиції "все включено" з цих країн давно зробили турецькі і єгипетські курорти традиційним місцем відпочинку представників російського середнього класу, і "були сприйняті російською громадськістю з подивом".
 Ціна авіаквитка в Крим розлякала російських туристів

Нагадаємо, в серпні 2014 року, у відповідь на санкції, введені США та ЄС, міністерство закордонних справ Росії опублікувало незвичайну рекомендацію громадянам утримуватися від відвідування США і ще 112 країн, у яких є договір про видачу з США.

Незабаром після цього був обмежений виїзд з країни для співробітників МВС, міністерства оборони, Федеральної служби виконання покарань, Федеральної прокуратури, поліцейських і багатьох інших держслужбовців. Всього заборона торкнулася чотирьох мільйонів осіб. Під її дію підпадають приблизно 5% від дорослого населення країни - для новітньої історії РФ випадок безпрецедентний.

Відзначається, що дана заборона суперечить російській конституції, яка гарантує громадянам право на вільний виїзд з країни.