понеділок, травня 2

Світові лідери зайняли сторону України в "газовому питанні

Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія привітали реформи в енергетичній сфері України і висловили їй повну підтримку.
З такою заявою виступили міністри енергетики країн G7 Сообщает http://znaj.ua/ за підсумками зустрічі в японському місті Кітакюсю, передає РІА "Новини".


"У контексті існуючої кризи між Росією і Україною, ми повторюємо, що питання енергетики не повинне використовуватися в якості методу політичного примусу, і в якості загрози енергетичній безпеці", - наголошується в заяві.

Делегати країн "Великої Сімки" підкреслили: "Ми залишаємося прихильними готовності підтримувати Україну і інші країни, які відчувають уразливість в питанні поставок енергії".

Голова Transparency перетворить квартиру на церкву, щоб заощадити на газі

Вони пообіцяли допомагати Україні і іншим країнам, що потерпають від перебоїв поставок енергії, у створенні стійкої і конкурентоспроможної енергетичної системи. Зокрема, ще з минулого року Японія надає підтримку уряду України в розробці генерального плану енергетичних реформ.

Як відомо, з 1 травня в Україні ввели єдину ціну на газ для населення. Таким чином, Кабмін відмовився від соціального пільгового тарифу, замінивши його ринковим.