неділю, травня 22

Бойовики вдарили з арти по Авдіївці, горять житлові будинки

Незаконні збройні формування в ніч на 22 травня почали інтенсивну атаку на сили АТО в районі Авдіївки. Під вогонь з важкої артилерії потрапили і будинки мирних жителів, і самі люди. У штабі попередили про можливі жертви.
Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

«Бойовики проросійських бандформувань в черговий раз грубо порушили умови припинення вогню, знехтувавши безпекою мирних жителів. Сьогодні близько 23.00 противник відкрив інтенсивний вогонь в напрямку позицій сил АТО в районі Авдіївки. Кілька боєприпасів потрапили безпосередньо в житлові будинки, від чого сталося загоряння будівель», - йдеться в повідомленні прес-центру.

Відзначається, що обстріли на момент повідомлення тривали. Згідно з попередньою інформацією від штабу, терористи при вогневій атаці застосували важку артилерію, калібр якої перевищував 100 мм, що є грубим порушенням домовленостей, прийнятих в Мінську.

У прес-центрі штабу АТО також попередили, що в результаті обстрілу можуть бути загиблі і поранені - їх кількість уточнюється. Також пізніше буде більше відомо про характер і масштаб руйнувань, завданих озброєнням бойовиків. 

Нагадаємо, позиції військовослужбовців Збройних сил України в Авдіївці обстріляли зі зброї, яку заборонено використовувати Женевською конвенцією - протипіхотними осколковими мінами - ПОМ-2.