середу, червня 8

Як спати 2:00 на добу і бути бадьорим? (Перевірено)

Більшість людей думають, що є лише один спосіб спати: спати 6-8 годин вночі, прокидатися вранці, не спати протягом 16-18 годин і знову лягати спати. 

Насправді це тільки монофазний цикл сну, який є одним з декількох базових режимів сну, які успішно використовуються протягом всієї історії людства. Сообщает http://news24.if.ua/

Інші називаються поліфазний циклами, тому що, як видно з назви, мають на увазі розбиття сну на кілька фаз. Як це можливо? Наскільки це корисно?


Найважливішою складовою повноцінності сну є 4-я REM-стадія (стадія швидкого руху очей), яка, як було вивчено, тягне за собою майже всю користь сну для мозку. При переході на на поліфазний цикл відсутність звичайного сну змушує тіло переходити у фазу швидкого сну миттєво, а не через 45-75 хвилин сну, як буває зазвичай. Таким чином, ви як і раніше отримуєте користь 8-годинного сну, але не витрачаючи на це час, необхідний для добирання до REM-циклів, і в результаті отримуєте набагато більш ефективний сон. Сайт  vk.com
Монофазний: 8:00 вночі.
Біфазної: 6:00 основного сну і 15 хвилин додатково.
Everyman: основний на 3-3.5 години вночі і три додаткових по 20 хвилин.
Dymaxion: 4 рази по 30 хвилин.
Uberman: 6 раз по 20 хвилин.



Як видно, при розбитті сну на 4 фази потрібно вже не 8, а всього 2 години на добу! Крім наведених тут варіантів, можна експериментувати з іншими режимами: наприклад, три рази на добу по 70 хвилин: це всього 3.5 години на добу.

Дані техніки сну не тільки знижують добову потребу в тривалості сну, але і прискорюють засинання / пробудження, дають більше сил і нерідко дарують дуже яскраві усвідомлені сновидіння.