середу, червня 8

Більше 30% українців вважають питання повернення Криму не актуальним – Чубаров (ВІДЕО)

Останнє опитування українців фондом «Демократична ініціатива» показало, що 30,7% вважають питання повернення окупованого Криму Україні наразі не актуальним. Осторонь від таких плачевних результатів не зміг залишитися голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 
Новину передає «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Рефат Чубаров надзвичайно збентежений останнім опитуванням думки українців щодо повернення окупованого півострова до складу України. 

Фонд «Демократична ініціатива», який провів відповідне дослідження, дійшов висновку, що 30,7% опитаних осіб вважають питання повернення Криму несвоєчасним. Тобто, притримуються думки, що повернути треба, але не зараз.

«Це оцінка нашій владі. Це оцінка нашому суспільству. В якійсь мірі це оцінка нам – недостатньо наших дій, щоб суспільство говорило по-іншому», - прокоментував результати Чубаров.

Окрім того, глава Меджлісу підкреслив, що зволікання з вирішенням такого надзвичайно важливого питання становить тотальну загрозу.

«Треба, щоб наше суспільство усвідомлювало чому відкладання повернення Криму на якийсь там майже середньотривалий або довгий час – це є загрозою для України», - наголосив політик.

Поширення думки, що Крим «не на часі» - це тривожний сигнал, адже, якщо нічого не зробити зараз, то потім може бути пізно.

«Понад 30% українців вважають, що повернення анексованого Криму до складу Україні нині не на часі. Ми вважаємо, що це такий тривожний сигнал, бо питання відновлення територіальної цілісності не може бути віднесено на другий, чи третій порядок», - заявив голова кримськотатарського Меджлісу. 

Нагадаємо, напередодні радник президента України, екс-генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що питання повернення анексованого Криму не повинно бути невідкладним пріоритетом для української влади, так як їй зараз потрібно сконцентруватися на інших актуальних завданнях.