пʼятницю, червня 24

Секрети перемоги у "Камінь,ножиці,папір"

Психологи розповіли, як перемогти в «Камінь, ножиці, папір»
Вчені з Сассекського університету (Великобританія) і Університету Раєрсон (Канада) виявили найпоширеніші психологічні помилки, через які гравці в «Камінь, ножиці, папір» зазнають поразки.
І підказали найбільш виграшну стратегію. Сообщает https://ukr.media/

В рамках дослідження психологи попросили піддослідних грати в «Камінь, ножиці, папір» з комп'ютером, тобто кожен раз натискати на одну з трьох кнопок, вибираючи ту чи іншу фігуру. Всі учасники дослідження повинні були зіграти тричі і в ході кожної серії обрати послідовно 75 фігур.

За підсумками аналізу поведінки випробовуваних вчені прийшли до висновку, що люди в залежності від виграшу або програшу по-різному роблять такі ходи. Виграючи, вони обирають одну і ту ж фігуру раз по раз. А якщо грають внічию або програють, то, як правило, переключаються з однієї фігури на іншу. Найчастіше гравці вибирають «камінь». У разі нічиєї переключаються з «каменю» на «папір», а після поразки — з «каменю» на «ножиці».

Психологи прийшли до висновку, що найбільш виграшна стратегія в грі «Камінь, ножиці, папір» — частіше показувати «папір». Саме цей елемент виявляється сильнішим за «камень», якому віддає перевагу більшість.