четвер, червня 23

Українських пенсіонерів хочуть залишити без пільг та дострокового виходу на пенсію

Кабмін реформує пенсійне законодавство на вимогу Міжнародного валютного фонду.
Українська влада не підвищуватиме пенсійний вік, проте – скоротить перелік професій і посад працівників з так званих «списків №1 і №2» зі шкідливими умовами праці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Бизнес-Вести. Сообщает http://patrioty.org.ua/

Перш за все, зміни у пенсійному законодавстві стосуватимуться тих пенсіонерів, що працювали льотчиками, металургами, шахтарями і навіть циркачами.

Також під реформування попадуть працівники гірницьких спеціальностей (інженери, маркшейдери, прохідники; робітники, зайняті в чорній металургії, трубопрокаті, коксохімічному виробництві та хімпромі; льотчики, атомники, метробудівці і ті, хто зайняті на шкідливих виробництвах, пов'язаних зі сплавами металів), а також люди, що працюють з вибухівкою, азбестом, склом, машиністи, оператори кранів, геологи та механізатори, деякі викладачі, більшість медпрацівників, слюсарі, і навіть працівники театрів і цирків.

Відтак, нині кількість працівників, які мають право на пільговий вихід на пенсію, становить 169 тисяч осіб, за першим списком та 223 – за другим. Уряд планує скоротити це число до 55 та 102 тисяч відповідно.

Планується, що тоді дефіцит Пенсійного фонду буде зменшений аж на 25,9 млн гривень.