четвер, червня 23

Частина Росії відійде Китаю

Сьогодні розпочався 15-ий за рахунком саміт Шанхайської організації співпраці. В його склад увійшла половина східного континенту, враховуючи Росію, Китай, Казахстан, Киргизія, Таджикистан та сторона, котра приймала гостів у Ташкенті - Узбекистан.
Офіційною темою зустрічі країн стала боротьба проти тероризму і вирішення питань національної безпеки. Сообщает http://replyua.net/
 Журналіст порталу depo.ua Роман Федюк, вбачає більш глибші, економічно вигідні мотиви, особливо для Китаю, котрий з часом може придбати левову частку Росії. 

Після участі в саміті, Володимир Путін уже запланував зустрітися з китайським лідером Сі Цзиньпіном. Як повідомляє прес-служба президента, візит несе виключно дружній характер. Вітчизняні журналісти вбачають в цьому пошук фінансової допомоги Росії від Китаю. Зокрема, мається на увазі можливість продажу близько 20 % "Роснефть", котрі еквівалентні 11 млрд доларів. Подібна угода може повернути до норми російську економіку на певний період. Також не виключається можливість обговорення продажі військових комплексів ППО С-400 і літаків СУ - 35, котрі стануть вирышенням проблеми Китаю на островах північного сходу. І хоча в пунктах зустрічі ця тема не стоїть, але, як стверджують журналісти, між Росією та Китаєм буде відбуватися обговорення побудови швидкісної магістралі Москва-Пекін, що буде проходити через Казань.