пʼятницю, червня 10

Проукраїнські активісти заблокували Генконсульство РФ в Одесі


Представники «Правого сектору», «Автомайдану», «Самооборони» та «Ради громадської безпеки» зірвали відзначення Дня Рос
ії в Генконсульстві РФ в місті Одеса.


Новину повідомляє «Преса України».

Активісти проукраїнських організацій не дали відзначати 12 червня День Росії в дипломатичному відомстві цієї країни в Одесі. Вони заблокували вхід в будівлю Генконсульства.

«В дані хвилини учасники патріотичних сил Одеси здійснюють блокування входу та проїзду до російського консульства, яке планувало влаштувати т. зв. «святкові заходи» з нагоди дня країни-агресора. Адепти «рускава міра» так і не потрапили на «частування». Відзначення свят московського окупанта є неприпустимим в Україні!» - йдеться в заяві одеського осередку «ПС». 

Активісти привезли з собою автомобіль з величезними колонками, з яких на весь голос звучать антиросійські композиції. Також вони притягли відро з кінськими екскрементами, щоб кинути їх в будівлю, та їм завадили правоохоронці.

«Невеликий конфлікт з ментами. Вони проти шибениці під стінами консульства рф», - повідомив лідер одеського осередку «ПС» Сергій Стерненко. Пізніше він додав: «Поліцейський вкусив активіста через кинуте в консульство яйце». 

Нагадаємо, активісти з «Правого сектору», «Азову», «Свободи» та інших організацій заблокували Апеляційний суд в Одесі, протестуючи проти його рішення звільнити з-під варти росіянина Євгена Мефьодова, якого судять за подіями 2 травня. Опубліковане відео.