пʼятницю, червня 10

Бойовики розігрують «артилерійські дуелі» (ВІДЕО)

Проросійські НЗФ вигадали нову тактику ведення бою - імітацію «артилерійського дуелю». Так, вони спочатку обстрілюють власні позиції, а потім відкривають вогонь «у відповідь». Все для того, щоб в подальшому звинуватити українську сторону в порушенні Мінських домовленостей.
Новину передає «Преса України». Сообщает http://uapress.info/

Військове телебачення України продемонструвало, що лишилося від села Піски на Донбасі. Зараз там – просто руїни. 

«Прихильники так званої «новоросії» тут, у селищі Піски, нарешті отримали те, що хотіли – довгожданий «рускій мір». Зараз тут панує розруха та руїни, а неподалік цих місць – наші позиції», – говориться в сюжеті.

Українські захисники розповіли про нову тактику ведення бою противником. Це так звана імітація «артилерійського дуелю». Суть його проста: спочатку ворог наносить удар по власним позиціям, а потім, начебто відстрілюючись, робить 40-45 залпів з мінометів по позиціям ЗСУ.

«Вони вибрали таку тактику: спочатку собі кинули – залпів 10 собі в тил, а потім 40-45 залпів було прильотів по Водяному. Ну, через нас по Водяному стріляли. Нам вийшло десь близько 20-ти прильотів», - говорить один із бійців Збройних сил.

Здебільшого бойовики застосовують 122 мм артилерію та 120 мм міномети. Трохи рідше у хід йдуть міномети 82 мм калібру. 

Проте, обстріли НЗФ ведуться не тільки з важкої артилерії. Активно працюють й ворожі снайпери. Прорвати лінію оборони намагаються також диверсійні групи терористів.



Нагадаємо, раніше ми повідомляли про активізацію бойовиків на Донбасі. Так, ведучи вогонь по силам ЗСУ та житловим масивам, російські найманці не припиняють застосовувати для активного обстрілу 122-х і 152-х мм артилерію.