четвер, червня 9

ПОРОШЕНКО ПРОДАЄ В РОСІЮ НЕ ЛИШЕ ЦУКЕРКИ… А Й ЗБРОЮ!

Стокгольмський інститут дослідження миру: У 2015-16 роках Україна продала в Росію зброї на $ 72 млн, яку Росія поставляє потім сепаратистам на Донбасі.
Згідно з даними Стокгольмського інституту дослідження миру (СІПРІ), за підсумками 2015 року вивіз зброї з України впав удвічі, скоротившись з $ 657 млн до $ 323 млн. Сообщает http://zvistka24.in.ua/

Найбільшими імпортерами української зброї в 2015 році були Китай, Таїланд і Росія

У 2016 році Російська Федерація залишалася в трійці найбільших покупців української зброї, сказано в матеріалах Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (СІПРІ).

Згідно з даними інституту, загальна сума доходів від контрактів, укладених Україною з РФ на постачання різних озброєнь, склала $ 72 млн. Також аналітики інституту відзначили, що в цей же час Росія продовжувала поставляти зброю сепаратистам на сході України. Саме через це Україна не може на міжнародному рівні визнати Росію агресором  та бере участь у Мінському процесі, який розглядає  конфлікт на Донбасі як внутрішній

Перше місце в числі імпортерів української зброї в 2016 році залишалося за Китаєм, який закупив продукції на $ 98 млн. На третьому місці опинився Таїланд, якому Україна поставила зброї на $ 63 млн.

Загальна частка військового експорту України в 2015 році склала 2,6%, що дозволило їй залишитися на дев’ятому місці в переліку найбільших експортерів озброєнь.

Найбільше Україна продала авіатехніки – на $ 108 млн. Доходи від поставок броньованих машин склали $ 63 млн, двигунів – $ 148 млн, кораблів – $ 4 млн.

У 2010-2014 роках частка експорту озброєнь з України становила 3%, а Росія й тоді займала друге місце за обсягом імпорту української зброї. З того часу майже нічого не змінилося. Україна продовжує вимагати від світового товариства санкцій проти Росії, не вводячи їх  проти неї сама. Навіть в царині озброєнь…