суботу, липня 23

На Олімпіаді 2016 у Бразилії виступить збірна команда біженців

У літніх Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть в Ріо-де-Жанейро в Бразилії виступить команда біженців. Рішення про участь команди на засіданні 2 березня прийняв виконком Міжнародного олімпійського комітету.


Новину передає «Преса України». Повідомляє http://uapress.info/

У складі збірної команди буде до 10 спортсменів. Називатися вона буде командою біженців спортсменів-олімпійців. У збірної біженців планується проведення окремої церемонії підняття прапора в олімпійському селищі. А розміщуватися вона буде разом з іншими командами країн.

Крім цього, для команди передбачена також своя власна форма. При проведенні церемонії відкриття вона буде йти відразу після команди Бразилії, господині літньої олімпіади.

На участь в складі команди претендували 43 кандидати. У разі перемоги учасників цієї збірної команди, буде звучати гімн МОК.

«Вітаючи цю команду, яка виступить на Олімпійських іграх в Ріо, ми хочемо відправити послання надії для всіх біженців в нашому світі», - заявив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Нагадаємо, що олімпійський комітет послабив правила щодо трансгендерних спортсменів. Тепер, щоб взяти участь в Олімпійських іграх 2016 року, їм не потрібно проводити операцію зі зміни статі.