суботу, липня 23

У світі налічується близько 30 тисяч терористів – ООН

В Організації об’єднаних націй розповіли про кількість бойовиків у всьому світі. Терористичні організації розташовані в 100 країнах світу, а загальна кількість терористів налічує майже 30 тисяч осіб.


Новину повідомляє «Преса України». Повідомляє http://uapress.info/

За словами глави виконавчого директорату антитерористичного комітету ООН Жан-Поля Лаборда, тероризм є глобальною загрозою та потребує всеосяжної та об'єднаної відповіді. Лаборд упевнений, що загроза тероризму залишиться реальною та постійною. В ОНН визнали, що поодинці країни не переможуть бойовиків.

Щодо «Ісламської держави», то Лаборд зазначив, що потужності ісламістів зменшились за останні місяці після антитерористичної операції в Сирії. Однак службовець упевнений, що ІДІЛ досі залишається головною загрозою цивілізованому людству. Так, лише за час місяця Рамадан цьогоріч «ІД» змогла вчинити 393 теракти в 16-ти країнах світу. Більшість з нападів були здійснені в Сирії та Іраку.Нагадаємо, що спецпосланець генсека ООН по Сирії Стаффан де Містура розповів, що наразі допомогти перемогти тероризм може політичне врегулювання ситуації у Сирії.