суботу, липня 16

Ердоган назвав ім’я організатора військового перевороту в Туреччині (ВІДЕО)

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив в організації військового перевороту проповідника Фетуллаха Ґюлена, який зараз живе в США. Відомо, що останній є одним з найвпливовіших осіб  в Туреччині.



Про це повідомляє Reuters. Новину передає «Преса України».

Глава Туреччини  Реджеп Ердоган офіційно заявив, що відповідальність за організацію перевороту несе Фетуллах Ґюлен, який з 1999 року проживає в добровільному вигнанні в США. 

Ґюлен є надзвичайно впливовою особою в Туреччині. Так, ним заснований рух «ХИЗМЕТ», який має чимало прихильників, в тому числі, в армії та правоохоронних органах. Напередодні Ґюлен неодноразово публічно заявляв про корумпованість «Партії справедливості та розвитку» Ердогана.




Також повідомляється, що є інші особи, яких підозрюють в організації перевороту. Зокрема,  турецькі ЗМІ називають імена полковника Мехмета Огуз Аккуса, майора Єрка Агин та підполковника Догана Уйсала.

Нагадаємо, напередодні ми повідомляли, що Ердоган збирається втекти з країни. Так, він попросив політичного притулку в Німеччині. За повідомленнями місцевих ЗМІ, він вже прямує туди.

В країні панує хаос. В Мережі почали з’являтися фото та відео  на яких відзнято військову техніку, яка виїхала на вулиці Анкари. Повідомляється, що використовуються навіть винищувачі.