суботу, липня 16

Чубаров розповів про наслідки турецького заколоту для України

Спроба військового перевороту в Туреччині проти режиму нинішнього президента країни Ердогана матиме негативні наслідки для України. Такої думки дотримується голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.



Новину повідомляє «Преса України».

Невдалий військовий переворот в Туреччині стане причиною нестабільності в цій країні, вважає Чубаров. А для України, з якою межує Туреччина, це не дуже позитивний момент.

«Будь-яка нестабільність у найближчих наших сусідів, особливо тих, у яких складні відносини з Росією, які в якійсь мірі також протистоять Росії, будь-яка нестабільність в цих країнах послаблює нас, Україну», - сказав Чубаров в ефірі одного з українських телеканалів.

Глава Меджлісу підкреслив, що ситуація в Туреччині дуже серйозна. Не вся турецька армія, за його словами, була задіяна в перевороті. 

Нагадаємо, турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган виступив на прес-конференції, на якій прокоментував події військового перевороту в країні. За його словами, в цьому винна невелика група військових. Він закликав турків вийти на акції протесту проти перевороту.