суботу, липня 16

Спроба перевороту в Туреччині: Росії підказали, як посунути Путіна

Вчора в Туреччині сталася та сама спроба верхівкового перевороту, про яку у нас багато хто мріє, як про досить безкровний спосіб зміни авторитарної влади.
До цього випадку армія в Туреччині була гарантом світського шляху розвитку держави і не намагалася утримувати владу в своїх руках після таких переворотів, зауважив в Facebook екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський. Сообщает http://fakty.ictv.ua/

Також політик натякнув, які висновки повинна зробити Росія. 

- Нав'язувані нашому суспільству казки про "руку Заходу" в боротьбі за демократію — не більш ніж казки. Захід в такій ситуації підтримає перемагаючи сторону. Звичайно, якщо сторона була б відома міжнародною неадекватністю, то підтримка була б менш однозначною і швидкою.  

Переможуть ті, за кого на вулицю вийдуть численні прихильники. Ключові слова: "прихильники" і "вийдуть". "Диванні війська" не хвилюють нікого. Армія і спецслужби теж будуть чекати, кого підтримає народ, - зауважив він.

- Тому для нас альтернативи запеклій політичній та освітній роботі схоже немає. І для сміху нагадаю: з нинішнім потенційним "душителем" Золотовим в 1991 ми були на барикадах біля Білого Дому по одну сторону. А життя — воно кругле, - підсумував Ходорковський.

Читайте: Спроба перевороту в Туреччині: захоплений корабель, в заручниках командувач ВМС 

Нагадаємо, у Туреччині в ніч на 16 липня була здійснена спроба військового перевороту. Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну. Однак через кілька годин прем'єр Туреччини заявив, що перевороту вдалося запобігти.

Пізніше стало відомо про 161 загиблого.  А 3000 військових здалися владі.