вівторок, липня 19

В Україні можуть ввести воєнний стан – РНБО

Через ескалацію конфлікту на Донбасі РНБО може вести воєнний стан. Про те за яких умов можливий такий розвиток подій розповів у вівторок, 19 липня, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.



Новину передає «Преса України».

Таким чином Україні відповість на дії російських окупантів у зоні АТО, які буквально знахабніли, запевнив Турчинов. Росію вже повідомили про такий стан справ, звітують у РНБО.

«Безперервні обстріли із застосуванням російськими агресорами забороненої Мінськими угодами потужної зброї, сучасних засобів наведення та корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових. За останню добу ми втратили 7 українських військових, 14 – поранено. У разі продовження цих небезпечних тенденцій, Україна вживатиме всіх необхідних заходів для захисту цілісності нашої країни та безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання щодо запровадження воєнного стану», - повідомляється на офіційному сайті РНБО.

На минулому тижні Турчинов екстрено виїжджав у зону АТО, адже ситуація на передовій погіршувалась з кожним днем. Варто відзначати, що за даними штабу АТО за добу понеділка, 18 липня, в зоні АТО 7 українських військових загинуло, ще 14 отримали поранення.