четвер, липня 14

Підтримка України: Конгресмени США заборонили Обамі знімати з РФ санкції



Будь-які заходи в напрямку зняття обмежень він зможе зробити або в разі відновлення українського суверенітету над Кримом, або в разі, якщо рішення про його статус буде прийнято під міжнародним контролем і визнано Києвом.






Сообщает: http://patrioty.org.ua/


Комітет з міжнародних справ палати представників Конгресу США схвалив посилення санкцій проти Росії, в якому є обмеження повноважень президента щодо зняття санкцій. Відповідна заява розміщена на сайті комітету, передають Патріоти України.

Конгресмени схвалили законопроект "Про стабільність і демократію в Україні" (Stability and Democracy for Ukraine Act). У числі інших заходів в ньому пропонується обмежити повноваження президента з питання повного або часткового зняття санкцій з Росії.

Будь-які заходи в цьому напрямку він зможе зробити або в разі відновлення українського суверенітету над Кримом, або в разі, якщо рішення про його статус буде прийнято під міжнародним контролем і визнано Києвом.

Держдепартамент, хоча і згоден з ідеєю законопроекту в цілому, не підтримує введення формальних критеріїв, які обмежать свободу маневру американських дипломатів. Сам акт був внесений тільки в кінці квітня і досі навіть не надійшов на розгляд палати представників.