пʼятницю, липня 15

За погрози прокурору Черінгівщини в ГПУ відкрили справу на Ляшка (ВІДЕО)

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом погроз лідера Радикальної партії Олега Ляшка прокурору Чернігівщини Віктору Носенку. 

Телефонна розмова, під час якої радикал матюкав прокурора «на чому світ стоїть» та погрожував йому, записана на відео та опублікована в Мережі. Сообщает http://uapress.info/uk/

 За такі витівки та гучні заяви Ляшку доведеться відповідати перед законом.


Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган.

Причиною «зацікавлення» Ляшком Генеральної прокуратури України стало скандальне відео, на якому лідер радикалів в телефонній розмові погрожує прокурору Чернігівської області. Він обіцяє, що як тільки нинішня влада зміниться – Носенко відразу сяде за фальсифікації і «схудне втроє». 

Під час розмови нардеп не відмовляє в собі у виразах. Він неодноразово лає прокурора, називає останнього «свинею» і наполягає на його негайній відставці, погрожуючи, що в іншому випадку його «винесуть на вилах».

Увага! На відео присутня ненормативна лексика:




Так як відео було поширено в Мережі, зовсім скоро воно дійшло й до Генпрокуратури. Так, подробиці повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

«Неофіційно. Гнути матюки і обкладати х*ми посадову особу легко. Важко - за то відповісти за статтями Кримінального кодексу України. Так, пане радикальний лідер?», - пише прес-секретар Генпрокурора.

«Офіційно. 15.07.2016 в ЗМІ було поширено відеозапис погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області. У цей же день Головним слідчим управлінням ГПУ за даними повідомленнями в порядку ст. 214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за вказаним фактом за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення)», - йдеться в повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування. До Ради направлено лист та повістки щодо виклику нардепів, які можуть бути свідками злочину.

Слід відзначити, що санкція ч. 1 ст. 345 КК передбачає покарання у вигляді виправних робіт терміном до 2 років або арешт на термін до 6 місяців, або обмеження волі терміном до 3 років, або позбавленням волі на той самий термін. Санкція ч. 1 ст. 343 КК передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до 1 року, або арештом на термін до 3 місяців.

Нагадаємо, напередодні ми повідомляли, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко знову вчинив сварку в сесійній залі Ради. Цього разу радикал посварився  з нардепом від «БПП» Сергієм Лещенком. 

Пропонуємо Вам переглянути, як Ляшко доводить свою «правоту» в Раді: