суботу, липня 23

Трамп може стати жахіттям для Путіна, – Gazeta Wyborcza

Перемога кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на президентських виборах в США може доставити багато клопоту російському президенту Володимиру Путіну.


Про це на сторінках Gazeta Wyborcza написав оглядач Бартош Велінскій, передає ZN.UA.Повідомляє http://24tv.ua/

Автор зазначає, що Путін, ймовірно, розглядає Трампа як свого можливого партнера. Проте, російському президенту слід турбуватися.

Велінскій вважає, що згідно поширеній думці, Трамп, ставши президентом, остаточно зіпсує репутацію США і сильно послабить їх.

Автор також висловив думку, що це може привести до розпаду НАТО.

"Але при цьому США все одно залишаться державою з ядерною зброєю", – додає експерт.

Велінскій висловив думку, що поява непередбачуваної людини в Білому домі – це для Москви менш комфортна ситуація, ніж абсолютно прихильний до Росії президент. Адже, як йдеться в статті, протягом холодної війни лідери США були цілком передбачуваними.

"А чого можна чекати від Трампа? Він критикував американських дипломатів за те, що вони "втоптують країну в бруд". Запевняв, що не слухатиме їх порад. Одного разу говорив, що буде розмовляти з Путіним, а іншим разом – що КНДР потрібно знищити ядерну зброю. Трамп в якості президента міг би піти на поступки Росії, Китаю, але також міг би і вдатися до конфронтації або навіть війни. Божевільний з ядерними боєголовками під рукою, який вірить, що може вирішити будь-яку міжнародну проблему, став би кошмаром", – написав автор.