середу, серпня 10

ФСБ ЗВИНУВАТИЛА УКРАЇНУ В ОБСТРІЛІ КРИМУ ТА ПІДГОТОВЦІ МАСШТАБНИХ ТЕРАКТІВ


За інформацією ФСБ, теракти нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.
Сообщаетhttp://tsn.ua/


 Про це повідомляється на офіційному сайті ФСБ РФ. Як повідомили у відомстві, метою диверсій і терористичних актів була дестабілізація соціально - політичної обстановки в анексованому регіоні в період підготовки і проведення нелегітимних виборів федеральних і регіональних органів влади.  За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-е серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група диверсантів. Під час затримання терористів у результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії.

В російській службі зазначили, що на місці сутички були виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, нібито перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України. "Вжитими заходами на території півострова Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримано осіб з числа громадян України та Російської Федерації, котрі допомагали в сприянні та підготовці терористичних актів, які дають свідчення ", - йдеться в повідомленні ФСБ.

України розповіли про ситуацію на межі з Кримом У прес-центрі також відзначили, що одним з організаторів терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення. У відомстві додали, що в ніч на 8-ме серпня 2016 року спецпідрозділами Міноборони України були здійснені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, які були відвернені силовими підрозділами ФСБ Росії і відомствами, що з нею взаємодіють.

"Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ ", - повідомили в ФСБ. У зв'язку з цим, слідчим відділом УФСБ Росії по окупованому Криму та місту Севастополю порушено кримінальну справу. Читайте також: Адмінкордон з Кримом заблокований через дезертирство російських військових – Геращенко Також було вжито додаткових заходів безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також по охороні об'єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення.
Посилено прикордонний режим з Україною. Нагадаємо, в неділю, 7 серпня, у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидва боки, почали встановлювати блокпости та підняли у небо гвинтокрили.