середу, серпня 17

Розкрито сценарій «української диверсії» в Криму – ЗМІ (ВІДЕО)


Під час затримання «українських диверсантів» на окупованому півострові Крим загинули підполковник ФСБ Роман Каменєв і десантник-контрактник Семен Сичов.
Про деталі їх загибелі пише російське видання «Коммерсантъ».


Новину передає «Преса України».

Посилаючись на джерело, близьке до розслідування інциденту, журналіст видання детально розписує кроки нині загиблих росіян. Прикметно, що джерело видання заявляє про той факт, що вбивць і досі не знайшли, мовляв вони втекли на територію України.

«Близько 02:00 7 серпня в квадрат в районі села Суворово, в якому перебувала група Каменєва, вийшла група озброєних диверсантів. Побоюючись переплутати їх з російськими прикордонниками і поліцейськими, підполковник крикнув «стояти, працює ФСБ!» і запропонував скласти на землю зброю. У відповідь один з диверсантів відкрив вогонь з автомата, смертельно поранивши командира ОСОМ. Спецназівці ліквідували двох бойовиків, ще трьох затримали», -  йдеться у статті.

Історія загиблого Сичова дуже схожа на попередню, однак десантникам не вдалось так швидко схопити «українську ДРГ». 

«Після бою в Суворове протягом 7 серпня силовики проводили пошукові заходи по всій північній частині Криму. О 23:00 їм вдалося виявити на самому кордоні з Україною, в заболоченій місцевості біля затоки Сиваш, другу групу диверсантів. У цей час там знаходились прикомандировані для охорони кордону підрозділу 247-го десантно-штурмового полку, дислокованого на Ставропіллі. Підозрілих людей з автоматами помітив десантник, який чергував на дамбі. Він доповів про це товаришам по службі, які відпочивали в сотні метрів від нього, після чого на допомогу був відправлений бойовий розрахунок підсилення, в складі якого виявився і механік-водій БМД 22-річний єфрейтор Семен Сичов. Десантники спробували окриками зупинити ДРГ, однак ті зникли в заростях очерету і відкрили стрілянину з автоматів, тричі потрапивши в Сичова і убивши його на місці», - інформує джерело видання.

Обох загиблих нагородять посмертно. Нині, за даними видання, тривають пошуки «залишків української ДРГ».  У ФСБ запевняють, що всі «диверсанти», які входили у другу групу, зуміли втекти. 

Цікаво, що останній інцидент, а саме перестрілку у Суворово розслідували журналісти російського телеканалу «Дождь». Інформація журналіста телеканалу значно відрізняється від наданої виданням «Коммерсантъ»: 




Варто зазначити, що напередодні так званий «віце-прем'єр» підконтрольного Росії кримського уряду Руслан Бальбек заявив, що українська влада спробує влаштувати нові диверсії на півострові і використає для цього кримських татар.

Нагадаємо,  10 серпня Федеральна служба безпеки РФ звинуватила Головне управління розвідки Міноборони України у підготовці терактів у Криму. У свою чергу, українська розвідка озвучила іншу версію подій тієї ночі. Так, за її даними у північній частині окупованого Криму сталося збройне зіткнення між російськими військовослужбовцями та прикордонною службою ФСБ РФ. Підрозділи окупаційних військ не змогли своєчасно ідентифікувати один одного та відкрили вогонь на ураження.

ФСБ виклала в мережу відео допиту Євгена Панова: