середу, серпня 17

Журналісти дізналися, скільки заробляють «чини і депутати ДНР»

За роки окупації українського Донбасу російсько-терористичними силами самопроголошені «народні обранці» і «чиновники» стають мільйонерами.
Їх статок побудований на злочинній торгівлі вугіллям, гуманітаркою, довідками та просто майном жителів регіону.
Поаідомляє http://www.akcent.info/

Новину повідомляє «Преса України».

Журналісти видання 0629 поспілкувалися з власними джерелами і дізналися розмір статку верхівки донецьких бойовиків – «депутатів» і «чиновників». Наприклад, «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв (Саша Ташкент) заробив близько 17 млн доларів. Він розбагатів на контрабандній торгівлі вугіллям і ПММ з Росією. Він сприяв вивозу обладнання з донбаських підприємств.

«На початку своєї «кар’єри» разом з Олександром Михайловим (« першим заступником міністра доходів і зборів «ДНР», статки оцінені в 1,5 млн доларів) займався рейдерським захопленням малого і середнього бізнесу. Зараз займається відвертим грабунком простого населення «ДНР», – розповів співрозмовник ЗМІ.

«Народний обранець ДНР» Катерина Губарєва створила власний фонд допомоги жителям «республіки». Через нього проходили величезні обсяги російської гуманітарки, що дозволило накопичити Губарєвій 2 мільйони доларів США.

Статок ще одного «нардепа ДНР» Юрія Крикуленко, власника клубу «Бермуди» в Донецьку, було нажито торгівлею алкоголем в необмежених кількостях в будь-який час доби.

«Депутат Коваль А.П., прикриваючись ім’ям лідера «ДНР» Захарченко О.В., займається незаконним заволодінням приватного бізнесу, нерухомого майна та землі, а депутат Філатова Г.А. увідкриту продає довідки мешканцям Горлівки про те, що все майно людей зруйнували Збройні сили України. За допомогою цих довідок жителі можуть отримати гуманітарну допомогу і 2000 рублів», – стверджує джерело.

Журналісти відзначають, що тим часом жителі «ДНР» в буквальному сенсі стогнуть від непомірних податків і зборів. Це стосується особливо підприємців. Так, місяць тому, в Горлівці пройшов їхній мітинг, де вони страйкували проти таких «законів». Журналісти спробували поспілкуватися з цього питання з «депутатами-мільйонерами» і опублікувало відео розмови.Нагадаємо, українська журналістка Марія Варфоломєєва, недавно звільнена з полону терористів «ЛНР», розповіла, що російські військовослужбовці, які воюють на Донбасі, отримують від 15 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в залежності від «звання».