середу, серпня 10

ІСТЕРИЧНА ТА БРЕХЛИВА ЗАЯВА ФСБ РФ НЕ МАЄ ЖОДНИХ ПІДСТАВ – ТУРЧИНОВ

Секретар РНБО повідомив, що за рік в Криму не затримали жодного українського розвідника.

 Секретар Ради національної безпеки України Олександр Турчинов впевнений, що заявою про нібито підготовку терактів в Криму російська ФСБ хотіла загострити ситуацію на окупованому півострові. Сообщает http://tsn.ua/ukrayina/

 Про це йдеться у заяві Турчинова на його офіційному сайті. "Істерична та брехлива заява Федеральної служби безпеки РФ не має жодних підстав, окрім спроб окупантів нагнітати та загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях", - заявив Турчинов. За словами секретаря РНБО, за останній рік жодного співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони не було затримано на окупованій території АР Крим.

 "Ця провокативна маячня ФСБ є елементами гібридної війни, яку веде Росія проти нашої країни", - наголосив секретар РНБО. Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. 7 серпня, у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили в обидва боки, почали встановлювати блокпости та підняли у небо гвинтокрили.
Вдень російська влада повністю відновила рух на пунтах пропуску "Каланчак" та "Чаплинка". Українські прикордонники зрозуміти дії російських колег не можуть.