понеділок, серпня 15

Путін збирає друзів, щоб завдати удару по Україні, – Die Welt

Президент Росії Володимир Путін призначає у своє оточення найближчих друзів, щоб "завдати удару по Україні".


Про це пише оглядач Торстен Крауель у німецькій газеті Die Welt, коментуючи відставку голови кремлівської адміністрації Сергія Іванова. Повідомляє http://24tv.ua/

"Відставка Сергія Іванова, який до недавнього часу вважався найближчою довіреною особою Путіна, демонструє те, що президент РФ намагається щось робити поодинці, без своїх колишніх друзів з КДБ", – зазначає автор.

Крауель назвав відставку Іванова раптовою і нагадує, що протягом останніх місяців Путін змінив низку провінційних губернаторів, особливо в районах, що межують з Україною.

Всі вони були замінені молодими людьми з оточення або членами його особистої охорони. Він збирає в своє оточення тих, хто підтримає удар по Україні,
– зазначив колумніст.

"Його збройні сили готові до походу на Україну. Президент Путін поставив під загрозу мінські домовленості. Крім цього, він робить українську диверсійну атаку проти Криму", – наголосив Крауель.

Також він зазначає, що МЗС Росії в день відставки Іванова заявило, що "Україна і Грузія повинні пам'ятати, що деякі політичні рішення мають незворотній характер".