пʼятницю, травня 8

Так, коронавірус небезпечний. Так, розумні обмеження, мабуть, потрібні. Але не такі шедеври, що самі автори їх не дотримуються.


У сьомий раз перечитую цю історію, все ніяк не можу насолодитися. Життя, безумовно, кращий сценарист. Ніхто крім самої матінки природи не зможе придумати таку божественну красу.

Ви, звичайно, пам’ятаєте професора Ніла Фергюссона, який склав три сценарії розвитку епідемії для Британії, найважчий з яких – без введення карантину – передбачав до 250 000 смертей. На підставі його прогнозів Борис Джонсон змінив свою стратегію і ввів жорсткі обмеження.джерело



Зокрема, в рамках каранитнних заходів, уряд рекомендував партнерам, які живуть в різних будинках, не відвідувати один одного. Fkt
Ну, як “рекомендував”. Шістдесят фунтів штрафу, якщо застукають.Так, так, ви все правильно зрозуміли.
Під загрозою штрафу заборонили людям кохатися, якщо вони живуть не в одному будинку. Толерантно назвавши це “рекомендаціями”.
І ось, два дні тому Ніл Фергюсссон пішов у відставку з наукової ради при британському уряді.

Вгадайте, чому.. Ага ага. Саме так.
Тому що під час карантину його двічі – та-дам! – відвідувала заміжня коханка.
Яка, як ви розумієте, не живе з ним в одному будинку.
Поліція назвала інцидент “невтішним”, але штраф виписувати не стала, так як, на їхню думку, пане професоре вже сам себе покарав.
Сам Фергюссон каже, що діяв так, виходячи з припущення, що він, вже перехворів корнавірусом і відбув двотижневу самоізоляцію, придбав імунітет до нього.
Але карантину насрати, перехворів ти, чи ні, бро.
Кохатись  не можна! Поки уряд не дозволить. І баста.
Ця чудова історія настільки блискуче ілюструє весь той ідіотизм  з істерією, влаштований з коронавірусу, коли вводяться такі умови карантину, які свідомо тотально нездійсненні навіть самими ж авторами , що я просто витирав слинки.
Ну, погодьтеся, якби я вигадав таку гумореску, мене б на частини порвали. Ніхто б просто не повірив.
Таке не можна придумати, якщо це не життя. Тому що вийде Галімов кіч.
Ви, звичайно, можете малювати будь-які графіки і розповідати про будь-які експоненти – але сьоркл оф лайф полягає в тому, що ви не можете заборонити людям кохатися. І вони все одно будуть бігати один до одного. З маскою і пляшкою шампанського під ОЗК.
А якщо ви будете намагатися їм забороняти і ловити їх з поліцією – ви ідіот. І в таблоїдах перестрибнете по рейтингу “400 градусів за Фаренгейтом”.
Але, як ви розумієте, це ще не все. Стало б життя морочити таку дешеву одноактної п’єсу. Ні. У неї припасено ще багато поворотів сюжету.

На початку квітня з посади пішла головний санітарний лікар Шотландії Кетрін Калдервуд. Таблоїд Sun опублікував фотографії Калдервуд з сім’єю на пляжі більш ніж в годині їзди від їхнього будинку в Единбурзі. Кетрін поїхала на машині з сім’єю з основного будинку в Единбурзі до своєї другої домівки на морському узбережжі в графстві Файф, розташований на відстані 70 км від шотландської столиці. На пляжі біля другого будинку сім’ю Калдервуд сфотографували газетярі.
Доктор Калдервуд була особою громадської кампанії уряду Шотландії, яка закликала людей залишатися вдома, щоб зупинити поширення коронавируса. Вона з’являлася в відеосюжеті з цим посланням і брала участь в брифінгах для преси, повідомляє нам БіБіСі.
Ну, тобто, ти, підкоряючись роздутій  газетами істерії, розуміючи, що якщо не будеш слідувати в струмені популізму, кричать “ааа, ми все здохнемо !!!” забороняєш людям їздити на дачі (в парки, ліси, Гідропарк), сам же, розуміючи, що це повний ідіотизм, везеш в свій же власний дім на море свою сім’ю – і сам же втрачаєш через це посади.
Тому що порушуєш закон про не необходні  поїздки. Бінго. Браво-біс.
А міністр охорони здоров’я Нової Зеландії назвав себе ідіотом і попросив про відставку через порушення правил самоізоляції, що діють в країні. У минулі вихідні Девід Кларк сів у машину і поїхав із сім’єю на пляж в 20 хвилинах їзди від свого будинку. Міністр визнав, що це було “прямим порушенням принципу режиму самоізоляції”. До цього фотографи відобразили його катається на велосипеді.

Але коли Бабченко чеше ріпу і питає: “чот я ни хрена не понял, извините, ребят, а зачем вы спортплощадки-то закрыли?  – людиноненависником, бажаючим всім кривавої смерті від легеневої недостатності, виявляється, чомусь, саме він.
Ну і щоб два рази не вставати. Давайте так, хто, не дочитавши до цього рядка, напише “ви хочете, щоб всі бабусі померли, сволота ??” надсилає мені п’ять баксів, а? Хоча, безглуздо, звичайно. Все одно будуть сповнені коментарі. Але, все ж, зі слабкою надією напишу.
Так, коронавірус небезпечний. Так, розумні обмеження, мабуть, потрібні. Ні, Білл Гейтс ні при чому.
Ну, це для протилежного табору.