четвер, травня 7

Лікар озвучила нову дату піку епідемії коронавируса в Україні


Епідемія коронавирусной інфекції в нашій країні досягне свого піку після травневих свят, іншими словами після того, як буде пройдено інкубаційний період зараження. З урахуванням того, що свята завершаться у вихідні 9 і 10 травня, то пік епідемії трапиться десь до 19 травня. З відповідним прогнозом виступила лікар - епідеміолог Людмила Мухарська. За її словами, до цього часу немає ніякого сенсу говорити про збільшення зараження, це станеться пізніше.повідомляютьhttps://replyua.net/



Більш того, лікар пояснила, що багато людей під піком епідемії сприймають його як сплеску. Проте, в Україні його зараз немає, ситуація без змін і кількість хворих зростає пропорційно, але все-таки число інфікованих велике.

«Це не сплеск, коли все більш-менш тримається на одному рівні. Складно сказати, коли саме захворюваність піде вниз. Треба дочекатися кінця свят, потім ще до 10 днів інкубаційного періоду. Якщо після цього буде стабільне зниження, можна сказати, що пік пройдено », - пояснила лікар. Вона додала, що після того, як в Україні зафіксують зниження інфікованих коронавірусів , можна говорити про подолання епідемії. Нагадаємо, що в Україні вже два дні поспіль зростає число заражень коронавірусів.