понеділок, травня 11

Що відомо про дівчину-військову, чиї фото з параду в Мінську сколихнули соцмережі


9 травня у Мережі з’явилося фото з молодою дівчиною в медалях з військового параду в Мінську (Білорусь) на честь “Дня перемоги”, яке швидко стало резонансним через інтерес користувачів до того, звідки у неї нагороди.


У соцмережах люди активно обговорювали, як така молода дівчина може мати стільки знаків відмінності і за які заслуги вона їх отримала. Коментатори жартома запитували, в яких військах вона воювала і писали, що “добре збереглася бабуся” і “пластичні операції в Білорусі творять дива”. Не обійшлося і без нецензурних реакцій на знімки.джерело

Як повідомляє білоруське видання “Наша Ніва“, на знімках з параду була майор Катерина Алєксєєва. Вона є старшим офіцером верифікації управління департаменту міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони Республіки Білорусь.

Зазначається, що 9 травня на ній були ювілейні медалі. Серед них, зокрема, і за участь в одному з попередніх парадів.

Катерина виросла в місті Климовичи. Після 9 класу пішла вчитися в лінгвістичний ліцей, а в 11-му виграла республіканську олімпіаду з французької мови. Для вступу на військовий факультет вона пройшла медичне обстеження, морально-психологічний тест і здала фізкультуру.

За словами військової, конкурс на місце серед дівчат становив 33 людини, всього було 99 бажаючих, але пройшли лише 3.

“Мені здається, ця цифра дуже показова. Якщо я поступила, пройшовши такий відбір, мабуть, я для цього створена”, – сказала вона.

Катерина зазначила, що для дівчат-курсантів ніяких поблажок не було і вони здавали всі нормативи нарівні з хлопцями. За час курсантства Алєксєєва схудла на 16 кг. Вона підкреслила, що допомогла їй в цьому завзятість і заняття спортом, а не поїдання капусти і жаління себе перед сном.

“Мені хотілося, щоб на мені форма виглядала дуже красиво”, – заявила військовослужбовець

Військовий факультет Катерина закінчила з червоним дипломом. Досконально знає три іноземні мови – французьку, іспанську та англійську. На питання про те, чи вміє вона стріляти, дівчина відповіла, що “вмію – це м’яко кажучи” і похвалилася тим, що здала на “п’ять” вогневу підготовку.

За службовим обов’язком Катерина побувала в 30 країнах світу. Кілька разів їздила викладачем в школу НАТО. Незважаючи на те, що багато її подруг працюють фотомоделями, Катерина каже, що в інших професіях не зацікавлена і готова просуватися по службі “наскільки дозволятиме її освіта і час”.




За матеріалами з сайту inforesist.org