вівторок, червня 9

Міністр МВС Аваков просить виділити 2,5 млрд з “антикоронавірусного фонду” на доплату структурам МВС



У травні Міністерство внутрішніх справ офіційним листом звернулось до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання 2,5 мільярда гривень на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину.
Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС.джерело

У зверненні МВС зазначається, що «кошти у розмірі 2,5 мільярда гривень планується спрямувати на виплату доплати у розмірі до 50% заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії України та Державної прикордонної служби, особам рядового та начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення», як це передбачено окремою урядовою постановою.
Також МВС попросило 171 мільйон гривень на доплати медичним та іншим працівникам, які надають допомогу хворим на COVID-19 у медичних закладах Міністерства внутрішніх справ.





Г -І
МІНІСТЕРСТВО Преьґєр-міністрові України ВНУТРІШННІХ СПРАВ Денису ШМИГАЛЮ УКРАІНИ вул. Богомольця, 10, м. Київ, 01601, тел. 256-03-33, иншткядотмв На На від Г Про виділення коштів “ Шановний пане Прем ”гр-міністр! Відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року На 302 «Про затвердження Порядку використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою СОЧіО-Нд, спричиненою коронавірусом БАНЗ-СоЧ-Е, та її наслідками» та з метою забезпечення вимог постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року На 375 «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовосдужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантин-[у, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторпої хвороби СОЧІП-іЧ, спричиі-іеної коронавірусом ЗАКЗ-СоУ-ЇЗ, та протягом 30 днів з дня його відміни» (далі - Постанова На 375) додаткова потреба в коштах на оплату праці з нарахуваннями для системи Міністерства внутрішніх справ України становить 2 530 0417 тис. грн. Зазначені кошти планується спрямувати на виплату іюі'ілати в розмірі до 50 відсотків заробітної плати (грошового забезпечення) військовослухібовцям Національної гвардії та Державної прикордонної служби, особам рядового і начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення. Ураховуючи викладене, та з метою забезпечення вимог Постанови На 325 Міністерство внутрішніх справ України звертається з проханням надати відповідне доручення щодо виділення коштів з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою СОЧІВ-Іс), спричиненою коронавірусом ЗАНЗ-СоЧ-її, та її наслідками, у сумі 2530 043] тис. грн згідно 3 фінансово кономічними розрахунками та обґрунтуваннями, які додаємо. Дедаток: на ] арк. в ] прим. НТООБІП' ТА КОНТЕОПЮ СЕІФЕТАРІА КАБН'ЕГУ МІНІСТРІВ УКРАІНИ Н! мышью від гаващр'сЩЩВАКОВ іІІІІіІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ З повагою Міністр

Нагадаємо, Державне управління справами звернулося до Шмигаля з проханням виділити медзакладам для топ-чиновників, зокрема і відомій лікарні «Феофанія», додаткові 23,4 млн грн на протидію поширенню коронавірусу COVID-19.