понеділок, червня 8

Погода в Україні влітку принесе пекельну спеку і посуху: синоптик оновив прогноз


Погода в Україні влітку 2020 може принести неприємності жителям країни

Погода в Україні влітку 2020 буде спекотною і посушливої. Такий не дуже обнадійливий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань.джерело



Відзначимо, що в Українському гідрометцентрі вважають, що в червні кількість опадів буде вписуватися в середню норму, а температура буде всього на 1-1,5 градуса вище середніх показників.

Але Леонід Горбань дає інший прогноз. За основу синоптик бере Брюсов календар, в якому використовуються числові ряди для довгострокового прогнозування.

Пояснив синоптик і аномально холодну весну цього року.

«Вся справа в сонце. В даний час в 11-річному циклі воно знаходиться на найнижчому рівні активності. Такого низького рівня не було приблизно 110 років », - розповів Горбань, пише Obozrevatel.

А оскільки в червні сонце підніметься вище над горизонтом, то низька його активність нівелюється. Це дозволяє говорити, що вже перший місяць літа буде досить спекотним.

До 20 червня температура повітря буде 26-28 градусів, а в останню декаду місяця можливі і 31-34 градуса спеки. Опадів в червні буде досить, а от пізніше ситуація з кількістю вологи погіршиться.

Липень також буде спекотним, але кількість опадів зменшиться. Перша декада буде з показниками + 27 + 32 градусів. З 12 по 15 число стане прохолодніше. А потім - з 16 по 23 липня - повернеться літня спека в + 28 + 30. До кінця місяця буде не так жарко (+ 24 + 26).

Опади в липні очікуються на початку місяця і в третій декаді. Середині липня буде посушливої.

А ось серпень буде дійсно спекотним і сухим. Більшу частину місяця буде стояти сильна спека. З 7 по 18 число очікується + 30 + 33 градуси. А ось в кінці місяця навпаки прийде різке похолодання до + 20 + 22 градусів.

«Дощі будуть хоч і частими, але дуже мізерними. За місяць випаде не більше 15-22 міліметрів - це практично нічого », - говорить синоптик.