понеділок, березня 23

Шкіряк: на тренувальні бази бойовиків прибули араби


На тренувальні бази бойовиків самопроголошених ДНР та ЛНР прибули інструктори ісламських терористичних організацій.
 Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, новину передає «Преса України».

 За його словами, араби на Донбас прибули з перекладачами. «За оперативною інформацією, на тренувальних базах бойовиків в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей, разом з кадровими офіцерами та інструкторами ФСБ та ГРУ ГШ ЗС РФ, з'явилися араби.
 Люди відповідної зовнішності прибули з перекладачами. Попередньо, це можуть бути представники ісламських радикальних терористичних угрупувань з Близького Сходу та Африки. Саме такі угрупування та їхню терористичну діяльність, неофіційно, але активно фінансує і підтримує путінський режим», - розповів Шкіряк. Радник міністра не виключає, що на Донбас вони прибули, з метою тренування бойовиків ДНР і ЛНР.
 Шкріяк також констатує збільшення чисельності обстрілів з боку російсько-терористичних військ. «Враховуючи останні події на фронті, а також збільшення тотальних атак ворога на позиції сил АТО з усіх видів зброї по всій лінії фронту, про реальне перемир'я та припинення вогню, у найближчій перспективі не йдеться», - додав він.
 Раніше у ЗМІ з’явилась інформація, що проросійських бойовиків на Донбасі готують інструктори з Лівану, які мають досвід вуличних боїв з ізраїльською армією. Нагадаємо, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Путін має лише обмежений вплив на бойовиків на сході України і не може наказувати їм скласти зброю.



Джерело: http://uapress.info/uk/