суботу, березня 21

У Москві придумали як розсварити ЄС і перетягнути на свій бік три країни Європи


Фахівці Россільгоспнагляду проведуть інспекцію підприємств Кіпру, Угорщини та Греції, виробляють продукти харчування.

Це робиться для того, щоб у разі скасування продуктового ембарго підприємці з перерахованих країн змогли відразу ж почати експорт своєї продукції до Росії, повідомляє в суботу агентство "Інтерфакс" з посиланням на офіційного представника Россельхознадора Олексія Алексєєнка. 

"Інспекції почнуться з 6 квітня з Греції, потім вони продовжаться на Кіпрі і в Угорщині, дата узгоджена", - повідомив Алексєєнко. За його словами, в даний час йде узгодження списку підприємств, на яких будуть проводитися перевірки. Причому, зазначив він, йдеться в основному про підприємства, які раніше не інспектувалися російськими ветфахівцями. 
 Як повідомив Алексєєнко, передбачається, що група інспекторів, яка проведе аудит в Греції, інспектуватиме і підприємства Кіпру. "Щодо Угорщини механізм поки узгоджується, це буде та ж група фахівців або інспекцію проведуть інші, при другому варіанті вона також може початися 6 квітня", - заявив він. За словами Алексєєнка, розглядається також можливість того, що поставки продукції рослинництва з цих країн у разі скасування російського продембарго можуть бути відновлені під гарантії національних фітосанітарних служб.
 "Але якщо буде потрібно, ми готові вислати фахівців з карантину рослин", - додав він. Нагадаємо, Росія з 7 серпня 2014 ввела обмеження на постачання м'яса і м'ясної продукції, молока та молочної продукції, риби та рибної продукції, овочів і фруктів з США. ЄС, Канади, Австралії та Норвегії через антиросійські санкції цих країн у зв'язку з подіями в Україні.



 Джерело: http://expres.ua/