суботу, березня 21

Євросоюз тепер не поспішає приймати Україну - Балога


Євросоюз тепер не спішить приймати Україну до свого об’єднання. 

Він чекає, поки держава вирішить усі власні внутрішні проблеми. До їх числа, зокрема, Європейський Союз відносить і агресію проросійських сил.
 Таку думку висловив український політик та громадський діяч Віктор Балога. Новину передає «Преса України». На думку Балоги, Євросоюз швидко зорієнтувався і уже посилає через Юнкера і Могеріні прямі натяки, що «вони нас приймати до себе не хочуть».
 «Бо по-перше, Україна спочатку має вирішити "внутрішні проблеми", а по-друге, виявляється, найближчих років 5 вони і не планували приймати нових членів. Хоча перед самітом у Вільнюсі розмова була зовсім іншою», - зазначає політик. Як він додає, до внутрішніх проблем європейські коллеги відносять «зовнішню агресію». «Цю проблему нам створили наші "гаранти" згідно Будапештського меморандуму», - вважає Балога. А тому політик просить «ситих і багатих єврокомісарів» добре думати перед тим, як озвучувати заяви.
 «Розумію, що тому є суб'єктивні причини, як недовіра словам корумпованої влади. Але, наш народ уже рік проливає кров за всю Європу. За спокій Польщі, Литви, Чехії, Італії і Німеччини. А якщо за це у відповідь перед нами зачиняють двері, то можу назвати таку поведінку проявом слабкості і боягузства. А це - прямий шлях до "внутрішніх проблем" у самому Євросоюзі», - додає політик. 
 Нагадаємо, Євросоюз не зацікавлений в тому, щоб РФ програла Україні, оскільки дивиться на Росію як на головного «розводящого» на пострадянському просторі. Про це на прес-конференції заявив військовий експерт Олексій Арестович.



Джерело: http://uapress.info/uk/