вівторок, березня 24

Стали відомі подробиці катастрофи авіалайнера Germanwings


Пасажирський літак Airbus A-320 авіакомпанії Germanwings, що розбився у французьких Альпах, з нез'ясованих причин затримався в аеропорту Барселони Ель Прат.
Про це The Guardian повідомили в аеропорту, передає Lenta.ru.
 За даними видання, лайнер повинен був вилетіти о 9:35 за місцевим часом (11:35 за Києвом), однак фактично він покинув Ель Прат через 20 хвилин, о 9:55. Як повідомляє в Twitter репортер The Daily Mirror Енді Лайнс з посиланням на французькі радіостанції, вперше пілот подав сигнал лиха о 10:47. Через 32 хвилини, за його словами, літак зник з радарів. Le Point зі свого боку зазначає, що літак також запитував у диспетчерів дозволу на екстрене зниження.
 На думку видання, це може свідчити про те, що в салоні літака сталася розгерметизація. Тим часом La Provence, посилаючись на інформацію управління цивільної авіації, повідомляє, що екіпаж не подавав сигнал лиха. "Це повідомлення подало управління повітряним рухом, бо вирішило оголосити літак таким, що перебуває у важкому становищі, тому що втратило радіоконтакт з екіпажем і літаком", - заявили в управлінні. Телеканал BFM TV наводить слова свідка, що бачив літак за кілька хвилин до аварії.
 "Не було ніякого диму, нічого підозрілого, але враховуючи висоту, на якій летів літак, він не міг подолати гори, це було неможливо", - сказав він. За повідомленням телеканалу Europe1 в Twitter, літак за 10 хвилин знизився на 10 тисяч метрів. Однак це не є різким падінням. Говорячи про місце катастрофи, Лайнс зазначає, що лайнер розбився неподалік від гірськолижного курорту в населеному пункті Ла Фу-Ало (La Foux d Allos). За його даними, в місцевій гімназії був організований тимчасовий морг для прийому тіл загиблих. 
 Представник авіакомпанії Томас Вінкельманн заявив, що літак втратив зв'язок з французькими диспетчерами на висоті приблизно 6 тис футів, передає "Росія 24". "Літак після набору висоти протягом хвилини перебував на висоті 13 тис метрів, а потім почав знижуватися. При цьому в диспетчера не було запитано дозвіл на зниження", - сказав він. В авіакомпанії повідомили, що "контакт з французьким радаром і французькими диспетчерами був перерваний о 10:53 на висоті близько 6 тис футів". Після цього лайнер зазнав катастрофи. За уточненими даними, зниження літака тривало вісім хвилин. За словами Вінкельманна, авіакомпанія має суперечливу інформацію щодо того, чи був поданий сигнал лиха з борту А-320.
 Представник авіакомпанії також зазначив, що "причини катастрофи будуть прояснювати експерти спільно з офіційними органами, а також з виробником Airbus". Вінкельманн повідомив, що капітан пасажирського літака А-320 провів більше 6 тис годин, керуючи літаком цієї моделі. "Що стосується капітана повітряного судна, то він більше 10 років працював у Lufthansa і Germanwings і досі налітав понад 6 тис годин на цій моделі Airbus", - сказав він. Як зазначив представник Germanwings, літак А-320 був поставлений компанією Airbus авіакомпанії Lufthansa 1991 року. Остання планова перевірка літака була проведена напередодні в Дюссельдорфі технічним персоналом Lufthansa. Як повідомлялося, літак, що летів з Барселони в Дюссельдорф, розбився на півдні Франції.
 На борту лайнера перебували 144 пасажири, серед них двоє немовлят, і шість членів екіпажу - двоє пілотів та четверо стюардів і стюардес. За даними ЗМІ, більшість пасажирів є громадянами Німеччини, також там могло перебувати близько 45 іспанських громадян. За словами президента Франції Франсуа Олланда, живих після катастрофи, найімовірніше, немає.



 Джерело: http://www.newsru.ua/