суботу, травня 30

Розгромлене ДРГ російського спецназу тікало, кидаючи зброю: українці продемонстрували здобич (відео)


Ще одна група диверсантів зазнала поразки. Група спецназу сил спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України 28 травня в районі міста Щастя знешкодила російську диверсійно-розвідувальну групу з восьми осіб.

В результаті проведеної операції були захоплені три РПО-А «Джміль», повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформатор. Диверсійно-розвідувальна група російських «найманців» потрапила в засідку українських військовослужбовців під містом Щастя.
 Три бойовика отримали поранення різного ступеня тяжкості, іншим вдалося сховатися, кинувши зразки різного виду зброї, зокрема, реактивні піхотні вогнемети РПО-А «Джміль». Як зазначив представник штабу АТО, дані знаряддя не встигли використати.


«По цих смужках (червоні смуги на корпусі – прим. Ред.) Видно, що це термобаричний припас, дальність ефективної стрільби якого 200 метрів, максимальна дальність – 1000 метрів. І я вам кажу, що він нічим не поступається 122 мм і 152 мм артилерійських снарядів. Хочу звернути увагу на те, що за час незалежності України даний продукт у нас ніколи не виготовлявся.

 Можна побачити по маркуванню дату виготовлення і цифри, що вказують партію і завод-виготовлювач. Це все озброєння залишилося з часів Радянського Союзу, а також сьогодні виготовляється в Російській Федерації», – повідомив представник АТО.





 Джерело: http://patrioty.org.ua/