суботу, травня 30

Штурмовики Су-24 змусили американський есмінець відійти у нейтральні води - ЗМІ


Російські ЗМІ повідомляють про інцидент між штурмовиками Су-24 Чорноморського флоту РФ і есмінцем «Росс» ВМС США, який стався сьогодні біля берегів анексованого Криму. 

Згідно з повідомленням, російські літаки нібито змусили відійти американський есмінець в нейтральні води в східній частині Чорного моря. Про це повідомляє видання РІА Новини з посиланням на анонімне джерело в силових структурах Криму, новину передає «Преса України». Згідно з повідомленням аноніма, оператори станції стеження ВМФ РФ визнали дії американського есмінця «провокаційними», адже той деякий час «ходив вздовж краю територіальних вод РФ».
 «Екіпаж корабля вів себе провокаційно і агресивно, що викликало занепокоєння операторів станції стеження і екіпажів кораблів Чорноморського флоту, які виконували свої завдання в Чорному морі. Підняті по команді штурмовики Су-24 (Су-24МР — ред.) продемонстрували американському екіпажу готовність жорстко припиняти порушення кордону і відстоювати інтереси країни», - заявило неназване джерело видання. За його словами, після загрозливого польоту штурмовиків «есмінець негайно розвернувся і пішов в нейтральні води в східній частині Чорного моря».

Також анонімне «джерело в силових відомствах Криму» підкреслило, що авіація і кораблі Чорноморського флоту ведуть постійний моніторинг за територіальними водами Російської Федерації. Всі служби налаштовані «жорстко і рішуче припиняти будь-які порушення», як тільки виникне в цьому необхідність. Також росіяни нагадують про схоже протистояння між російськими штурмовиками і есмінцем «Дональд Кук», яке відбулося в квітні минулого року. Російські журналісти бравують міццю одного літака СУ-24, який зміг «вплинути» на військовий корабель ВМФ США.
 «Судячи з усього, американці не забули інцидент у квітні 2014 року, коли один Су-24 фактично погасив всю апаратуру новітнього американського есмінця з елементами ПРО «Дональд Кук», — нагадало «джерело-анонім». Тим часом в закордонних ЗМІ поки немає коментарів ні від офіційних осіб, ні від анонімів з приводу того, що сталося сьогодні біля берегів Криму.





 Джерело: http://uapress.info/uk/