суботу, травня 30

Навіть якщо Росія піде війною, НАТО не введе війська в Україну


Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер заявив, що якщо Росія почне повномасштабну військову операцію в Україні, Вашингтон буде готовий надати оборонну зброю, але сили НАТО не прийдуть на допомогу. 

Про це він повідомив в інтерв'ю на радіо. Новину передає «Преса України». «Я думаю, якщо Росія почне велику військову операцію в Україні, Вашингтон буде готовий надати оборонну зброю. Я думаю, США зроблять це. І інші країни НАТО - країни Балтії, Польща, Канада, можливо, Великобританія. Ви побачите, що цей канал відкриється», - сказав Пайфер.

Хоча введення військ НАТО в Україні він повністю виключив. «Якщо Росія зробить цей нерозумний крок, ви не побачите сили НАТО, які прийдуть на допомогу Україні», - заявив він. Дипломат переконаний, що Україні можна допомогти економічними санкціями.
 «І друге, що ви побачите - це економічні санкції для Росії, і це може стати економічною болем для Москви. Потрібно поставити запитання Кремлю - чи готовий він побачити свою економіку повністю зруйнованої за такі військові дії?», - Говорить Стівен Пайфер.




 Джерело: http://uapress.info/uk/