четвер, вересня 10

Заява командира 92-ї ОМБр про контрабанду та загибель волонтера Ендрю (ВІДЕО)

В українському суспільстві ворогами ведеться підла кампанія з дискредитації Збройних сил України, спрямована на розкол успішної взаємодії ЗСУ, волонтерів і добровольчих формувань.
Саме з цієї причини на адресу 92-ї окремої механізованої бригади, ллється так багато звинувачень у причетності до контрабанди і загибелі мобільної групи, в якій був відомий волонтер Ендрю.

Про це йдеться в заяві командира 92-ї ОМБр полковника Віктора Ніколюка, новину передає «Преса України».


За словами Николюка, його бригада більше року утримує свої позиції в секторі «А» поблизу міста Щастя і зараз він спостерігає кампанію з дискредитації солдат його бригади.

«Спочатку нам приписували контрабанду, зараз нас звинуватили у вбивстві наших бойових побратимів... я не хотів би робити заяв до закінчення слідства, але це стосується захисту честі нашої бригади, мого колективу і мене, як командира. Тому я хочу сказати наступне:

1.Крапку в цій історії має поставити прокуратура; як військова, так і цивільна. Розслідування повинно бути не за ангажоване і повністю прозоре. Слідчі зараз працюють в нашому секторі і ми надаємо їм будь-яку співпрацю з нашого боку. Ми всі повинні дочекатися офіційних результатів і не поширювати взаємних звинувачень.

2.Поки не будуть проведені всі слідчі дії, в тому числі і з нашого боку, з боку Служби безпеки України та інших силових відомств, я не можу стверджувати однозначно, хто є замовником цієї кампанії (з дискредитації бригади – ред.)», - сказав Ніколюк.

Полковник з упевненістю стверджує, що в умовах війни «дискредитація збройних сил країни – це державна зрада і пряма робота на ворога». Тому він ставить питання про те, кому це може бути вигідно: «Кому вигідно знизити рівень довіри українського народу до своєї армії? Кому вигідно посварити між собою волонтерів, патріотів, які допомагають Збройним силам України?».

«Я припускаю, що ця кампанія може мати на меті декілька цілей. Кажуть: розділяй і володарюй. Тому ті, хто розгортає цю кампанію, намагаються внести розбрат між армією і громадянськими патріотами, знизити рівень взаємної довіри, а також розірвати консолідацію зусиль волонтерів, які допомагають армії», — резюмував Ніколюк.





Джерело: http://uapress.info/uk/