четвер, жовтня 1

Путін дав прогноз щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що затишшя на Сході України та прямий діалог між офіційним Києвом та «керівництвом» так званих «ДНР» та «ЛНР» можуть означати, що військовий конфлікт на Донбасі йде до завершення.


За словами президента Росії, конфлікт в Україні вирішиться ще не скоро, проте останні події, які відбуваються на Донбасі, дають підстави стверджувати, що українська криза буде подолана.


Путін зазначив, що головна умова для завершення війни на Сході України – це прямий діалог між Києвом та самопроголошеними «республіками».

«До вирішення конфлікту  поки далеко, але є речі, які вселяють впевненість у те, що криза може бути подолана, і найголовніше, що стрільби немає сьогодні. Будемо розраховувати, що діалог між цими невизнаними республіками і Київською владою все-таки буде позитивним. І буде виконуватися головна умова для досягнення будь-якого компромісу - прямий діалог. Ми будемо на це сподіватися і розраховувати на добру волю з обох сторін»,- сказав лідер Російської Федерації.

Нагадаємо, сьогодні, у четвер, 1 жовтня, на брифінгу заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв повідомив, що Київ розглядає запит Російської Федерації про проведення двосторонньої зустрічі Володимира Путіна та президента України. Лідер РФ хоче зустрітись із Петром Порошенком у Парижі, де 2 жовтня, мають відбутись переговори у нормандському форматі. 





Джерело: http://uapress.info/uk/