середу, жовтня 28

У Путіна почались проблеми із перемогою у війні в Сирії — експерт із РФ

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер переконаний, що найближчим часом сирійські повстанці почнуть збивати літаки РФ. 

За його словами, у Росії зараз виникли проблеми в Сирії і Кремль вже замислюється, щоб припинити війну в підтримку режиму сирійського лідера Башара Асада, однак поки не знайшов способу як це зробити.



На його думку, основною метою РФ в Сирії було створення міжнародної антиІДІЛовської коаліції, на основі якої Путін хотів знизити загострення протистояння із Заходом та вирішити питання України. 
"Однак з цього нічого не вийшло. Ні з США, ні з арабськими і сунітськими країнами, ні з Європою. Другою метою РФ є, як про це говорить Путін, війна до перемоги. Але з цим теж проблеми", - відзначив експерт.

У зв'язку із цим, за словами Фельгенгауера, російська влада вже почала замислюватися про те, щоб припинити військову операцію в Сирії, проте поки не знайшли спосіб як це зробити, так як стала заручником власних висловлювань.

Окрім того, аналітик заявив, що військові РФ піддаються сильному ризику на території Сирії, оскільки сирійські опозиційні формування, скоріш за все, створять систему протиповітряної оборони і зможуть збивати російські літаки. 


"А ще важливіше, що з часом вони зможуть підготуватися і нанести удар по самій авіабазі, яка знаходиться в декількох десятках кілометрів від лінії фронту. Противник знаходиться дуже близько, а хорошою захисту у цієї авіабази немає. Так що будуть втрати", - додав військовий експерт. 

Нагадаємо, російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський стверджує, що російський президент Володимир Путін переключився на війну в Сирії через те, що зазнав поразки в Україні, в результаті чого йому довелось відмовитись від ідей "Новоросії" і "руського міра". 



Джерело: http://uapress.info/uk/