пʼятницю, жовтня 2

Сили АТО готуються до жорсткої контратаки - Турчинов

Українська армія проводить передислокацію підрозділів на Донбасі. Від лінії розмежування готуються відвести техніку калібром менше 100мм, а це зокрема танки. 

Водночас нові позиції сили АТО формують таким чином, щоб у разі відновлення бойових дій з боку російських найманців оперативно здійснити контратаку.


Про це у п’ятницю розповів журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов, передає новину «Преса України». 


«Ми формуємо позиції так, щоб під час будь-якої загрози і небезпеки у нас була готовність мобільно відновити свої бойові порядки та завдати контрудару», - зазначив очільник Радбезу.

Він додав, що Україна залишить уздовж лінії зіткнення БТРи та протитанкове озброєння. Також Генштаб створив спеціальні мобільні групи для реакції на провокації терористів «ДНР» і «ЛНР».

«Що стосується підведення артилерійських систем і систем залпового вогню, іншої техніки, зокрема танків, - для цього сформовано мобільні групи, які дуже швидко реагуватимуть на загрози. Тобто, ми виконуємо взяті зобов'язання, але у разі загрози буде активна й жорстка контратака», - запевнив Турчинов.


За його словами, Київ активно підсилює боєготовність ЗСУ.

30 жовтня командири усіх підрозділів сил АТО отримали секретний наказ про заборону відкривати вогонь у відповідь ворогу без особистого наказу командувача АТО. Якщо тиша на сході України протримається до 3 жовтня, Україна почне відводити техніку від лінії фронту.





Джерело: http://uapress.info/uk/