ЦІКАВІ ФАКТИ

пʼятницю, січня 15

Соболєв: на прес-конференції Порошенко пообіцяв «красти далі»

Нардеп від «Самопомочи» Єгор Соболєв заявив, що під час прес-конференції голови держави Петра Порошенка, що пройшла напередодні, не почув жодного конструктиву щодо майбутніх дій влади на користь України. 
Замість цього прозвучали заяви «далі красти, прикриваючись обіцянками почати нове життя з понеділка».

Про своє бачення ситуації Соболєв повідомив у соцмережі, новину передає «Преса України».



«Я вчора почув від Петра Порошенка наступний план: «Ми будемо далі красти, прикриваючись обіцянками почати нове життя з понеділка, а коли вже зовсім гаряче - російською загрозою». Цей план є самовбивчим як для України, так для самого Президента. По справжньому цим планом буде задоволений саме Путін. Така Україна буде далі розчаровувати своїх же громадян і ключових міжнародних партнерів - від Польщі до США», - пише Соболєв.

Він зазначає, що для того, щоб Україна стала процвітаючою державою, потрібно приймати цілком конкретні і безкомпромісні кроки. Нардеп сформулював основні напрями, оновлення яких катастрофічно терміново потребує країна.

«Призначення незалежних Генерального прокурора і суддів вищих судів. Разом з Антикорупційним бюро вони повинні розгромити ключові корупційні клани, які смокчуть великі державні підприємства і гроші платників податків через податкову, митницю, і продаж послуг. Ключові члени цих кланів повинні бути арештовані з повною спецконфискацией активів. Те ж саме має статися з усіма організаторами та основними виконавцями терору проти Майдану, «російської весни» і авторами поразок під Іловайськом, в ДАП, Дебальцевому», - вважає нардеп.

Також він переконаний, що в Україні повинно відбутися перезавантаження нині діючої влади. Після цього новообраний уряд проведе всі значущі для піднесення української економіки реформи.

«Призначення уряду на чолі з прем'єром, який ненавидить державну власність і державне втручання в економіку; який продасть усе, крім природних монополій та стратегічних для оборони підприємств; який в рази зменшить податки і кількість державних службовців, що фактично створить державну службу заново, з нових людей з пристойною зарплатою і пануванням електронного управління», - повідомляє Соболєв.

За словами парламентарія, «нинішнє керівництво держави не тільки не збирається робити такі призначення, але буде всіма силами протидіяти їм». Тому єдиний спосіб змінити існуючий порядок - це активізувати тиск з боку найбільш активної частини українського суспільства, ефективність чого якраз і показали «досягнення цілей за технологією Кривого Рогу». 

«Звичайно, для цього потрібні зовсім інші рівні планування та організації спільних дій багатьох громадян, громадських організацій та незгодних з перетворенням України на Малоросію політиків», - резюмує політик.



Раніше ми повідомляли: Президент Петро Порошенко під час підсумкової прес-конференції не зміг дати чітку відповідь журналістам на питання, що стосується візитерів, які відвідують адміністрацію президента і зустрічаються з главою АП Борисом Ложкіним.


Джерело: http://uapress.info/uk