середу, квітня 6

Сіндзо Абе: Японія надасть Україні 3,5 мільйони євро додаткових коштів

Під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе відбулися переговори щодо подальшої співпраці держав на міжнародному рівні. Порошенко ще раз підтвердив наміри України підтримати Японію в набутті стаутсу постійного члена Ради Безпеки ООН. 

Сообщает: http://uapress.info/uk/


Натомість, Японія пообіцяла додатково надати Україні 3,5 мільйони євро для будівництва сховища ядерного палива.

«Ми будемо координувати наші дії в рамках Ради безпеки  ООН, Світової організації торгівлі та інших міжнародних організацій», - заявив український Гарант.

Цьогоріч, 26 квітня Україна відзначатиме 30-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС. До слова, 11 березня 2011 року Японія пережила схожу трагедію, коли на атомній електростанції «Фукусіма-1» сталася радіаційна аварія.

Петро Порошенко ще раз підкреслив глибоку вдячність України Японії, яка в тяжку хвилину простягла руку допомоги, щоб спільними зусиллями подолати наслідки Чорнобильської катастрофи. 

«Україна також однією з перших прийшла на допомогу Японії. Ми ще раз підтвердили нашу готовність до подальшої співпраці у сфері ліквідації наслідків аварій на атомних станціях та інших техногенних катастроф у рамках відповідного двостороннього Комітету», - наголосив Президент України.

Сіндзо Абе зазначив, що в поточному році обидві держави стали непостійними членами Ради безпеки ООН і, відтепер, повинні нести «велику відповідальність для вирішення завдань».

Прем’єр-міністр Японії заявив, що його країна зацікавлена у розвитку стосунків з Україною і назвав її своїм партнером. Він запевнив Порошенка у подальшій підтримці Японією України, а також повідомив про намір надати їй 3,5 млн євро додаткових коштів.

Зазначається,що ця сума повинна бути використаною для раніше запланованого будівництва сховища ядерного палива в Україні.

Нагадаємо, 5 квітня поточного року, Петро Порошенко під час офіційного візиту до Японії оголосив, що 2017 рік буде оголошено роком Японії в Україні.